BIO Voligop® Kobalt

BIOVoligop® Kobalt

BIO Voligop® Kobalt

TÖBB MIKROELEMET TARTALMAZÓ SZERVETLEN TRÁGYA

bio Voligop® Kobalt - Nátrium- és klórmentes oldatműtrágya.

Javasolt felhasználás: a túladagolás elkerülése érdekében okszerű és szakszerű alkalmazása javasolt helyspecifikus szaktanács alapján, levéltrágyázáskor általában 0,15-0,2% töménységben.

A kobalt esszenciális mikroelem a növények (és a melegvérű élőlények, baktériumok, algák és gombák) számára. A készítmény kijuttatható más folyékony talaj- és lombtrágyával egy kombinációban. A folyékony szerforma megkönnyíti a vetőmagkezelést, a készítmény más csávázószerrel együtt felvihető a vetőmagra, ebben a formában 1-2 dl is elég egy tonna vetőmaghoz. Anyagköltsége így a hektáronkénti pillangósnövény vetőmagmennyiség ezermagtömegétől függően a leggazdaságosabb. Etilén inhibitorként hasznos:

1. Gyümölcsültetvényekben két kezelés ajánlott. Az első, a termőrügyek differenciálódását megelőzően végzett kezelés csökkenti a következő évben a torz, rendellenes fejlődésű virágok arányát. A zsendülés elején kiadott kobalt pedig növeli az etiléngátlást, ezzel fokozza a gyümölcsök fán tarthatóságát.

2. Meghatározó szerepe van szántóföldi kultúrákban a növényi koleoptil megnyúlásában és a szár kezdeti növekedésében, majd a rügy és az első valódi levél kifejlődésében. Ezért javasolt vele a vetőmagcsávázás (0,1-0,2 l / 1,0 t vetőmag), illetve később használható a szárszilárdság, a gümőképződés és a szárazanyag-felhalmozás elősegítésére.

Előkészítés és alkalmazás közben megfelelő védőkesztyű, védőruházat, arc- és szemvédő használata kötelező. Javasolt figyelni az alkalmazástechnológiai fegyelemre: megfelelő minőségű és hőmérsékletű víz, előzetes keverési próba, korlátozott számú összetevő a permetlében.
 

További részletes szaktanácsok katalógusunkban olvashatók: https://www.corax-bioner.hu/katalogus.

Kiszerelések: 5L;20L;1000L