BIO Voligop® Molibdén

BIOVoligop® Molibdén

BIO Voligop® Molibdén

TÖBB MIKROELEMET TARTALMAZÓ SZERVETLEN TRÁGYA

bio Voligop® Molibdén - Nátrium- és klórmentes oldatműtrágya.

Javasolt felhasználás: helyspecifikus szaktanács alapján okszerű alkalmazása javasolt a túladagolás elkerülése érdekében.

A molibdén nélkülözhetetlen mikroelem a levegő nitrogénjét megkötő baktériumok számára. Szükséges a nitrogénfixáló baktériumok által termelt nitrogenáz enzim működéséhez, a nitrogén ammóniummá történő átalakításához. A molibdén jelenléte elengedhetetlen a nitrogén hasznosulásához, a nitrát-fehérje átalakításhoz. A molibdén nélkülözhetetlen a levelekben már felhalmozódott nitrát nitrogén - fehérje átalakuláshoz. 

A kétszikűek molibdén igénye az egyszikűeknél nagyobb. Kiemelten fontos a pillangósok, a napraforgó, repce, cukorrépa, kukorica, káposztafélék, hagyma, paradicsom, gyökérzöldség, kalászosok számára; továbbá a búza, árpa, burgonya, sárgarépa, zeller tápanyagutánpótlására.

Használata javasolt tankkombinációban minden nitrogén-, bór-, kén- és foszfortartalmú műtrágyához 0,5-1% töménységben. Kifejezetten javasolt oldatnitrogénnel (pl.: Nitrosol) tankkombinációban történő kijuttatása: 100 liter oldathoz 1 liter Bio Voligop® Molibdén a nitrogén minél nagyobb mértékű hasznosulásának érdekében. Alkalmazható a pillangós növények vetőmagkezelésére is, 0,25-0,5 liter 1  tonna vetőmaghoz, ezermagtömegtől függően.

A készítmény használata hagyományos és ökológiai gazdálkodásban egyaránt javasolt.

Előkészítés és alkalmazás közben megfelelő védőkesztyű, védőruházat, arc- és szemvédő használata kötelező. Javasolt figyelni az alkalmazástechnológiai fegyelemre: megfelelő minőségű és hőmérsékletű víz, előzetes keverési próba, korlátozott számú összetevő a permetlében.
 

További részletes szaktanácsok katalógusunkban olvashatók: https://www.corax-bioner.hu/katalogus.

Kiszerelések: 5L;20L;1000L